Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Πλωτά ασθενοφόρα σχεδιάζουν τα υπ. Υγείας, Ναυτιλίας και το ΕΚΑΒ

Πλωτά ασθενοφόρα σχεδιάζουν τα υπ. Υγείας, Ναυτιλίας και το ΕΚΑΒ

- Σχέδιο που αφορά σε πλωτά «ασθενοφόρα» για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου, προωθούν από κοινού, τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, η διοίκηση του ΕΚΑΒ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχεδιάζουν ένα νέο σύστημα οργάνωσης των πλωτών διακομιδών με τη δημιουργία βάσεων του ΕΚΑΒ σε νησιά του Αιγαίου και την προμήθεια πλωτών μέσων. Στόχος είναι σταδιακά να μειωθεί έως και να εκμηδενιστεί ο αριθμός των διακομιδών ασθενών που γίνονται με ιδιωτικά πλωτά μέσα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα δημιουργηθούν τρεις βάσεις στις οποίες θα εδρεύουν τα πλωτά μέσα σε Νάξο, Λέρο και Ρόδο, ενώ η κάθε βάση θα στελεχωθεί από γιατρούς και διασώστες που θα συνοδεύουν τις πλωτές διακομιδές.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα, γίνονται από τον ιδιωτικό τομέα. Εκτιμάται δε, ότι η ετήσια δαπάνη για το ΕΚΑΒ για τις πλωτές διακομιδές, αγγίζει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε πρόσφατα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Βουλή, το διάστημα 2012 – 2016 πραγματοποιήθηκαν με πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και ιδιωτικά προσφερόμενα σκάφη 3.345 διακομιδές.

Για εφέτος, οι πρώτες ενδείξεις καταγράφουν μία μείωση των πλωτών διακομιδών,λόγω και της έναρξης λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο. Είναι ενδεικτικό ότι το δίμηνο Νοέμβριος 2015 έως Ιανουάριος 2016 είχαν γίνει στις Κυκλάδες 83 διακομιδές με πλωτά μέσα, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο 2016-2017 -όταν δηλαδή είχε ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί η βάση στη Σύρο- έπεσαν στις 40.

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/357135/plota-asthenofora-sxediazoyn-ta-yp-ygeias-naytilias-kai-to-ekav