Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού & σκευασμάτων ειδικής διατροφής

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού & σκευασμάτων ειδικής διατροφής

Έγγραφο με τις υποχρεώσεις γιατρών, ελεγκγών ιατρών και παρόχων γύρω από τη σύνταξη και εκτέλεση συνταγών για αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σκευάσματα ειδικής διατροφής εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά και τη σύναψη των νέων σχετικών συμβάσεων διάθεσης των προϊόντων αυτών.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο (επισυνάπτεται) τονίζει την υποχρέωση των θεραπόντων θατρών να  συμμορφώνονται με τα οριζόμενα στον ΕΚΠΥ,  να ελέγχουν το βιβλιάριο υγείας για να ταυτοποιούν ότι το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται, να εξετάζουν τον ασφαλισμένο πριν χορηγήσουν τη γνωμάτευση και να χορηγούν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και σκευάσματα ειδικής διατροφής σχετικής με τη νόσο και μόνο για νοσήματα της ειδικότητάς τους, αλλά και να ελέγχουν από το βιβλιάριο υγείας τυχόν προηγούμενη συνταγογράφηση για την ίδια νόσο.

Σε ό,τι αφορά τους ελεγκές ιατρούς ξεκαθαρίζονται ότι δεν μπορεί να ειναι και οι θεράποντες ιατροί, ταυτόχρονα, ενώ καλούνται να ελέγχουν την ορθή συμπλήρωση κάθε γνωμάτευσης. Οι πάροχοι θα πρέπει να έχουν σε άμεση ζήτηση τα προϊόντα, δεν θα πρέπει να έχουν “οποιαδήποτε συνεργασία με ιατρούς με σκοπό την καθ’ υπαγόρευσιη συνταγογράφηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής”. Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ έχει το δικαίωμα να ενεργεί έλεγχο σχετικά με την τήρηση των όρων της σύμβασης που έχουν υπογράψει και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες να επιβάλουν κυρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ OΔΗΓΙΕΣ 

http://virus.com.gr/eopyy-odigies-syntagografisis-analosimou-ygionomikou-ylikou-skevasmaton-idikis-diatrofis/