Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΠΟΕΔΗΝ: Αίτημα στον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας για παράταση επικουρικού προσωπικού και χορήγηση πρόσθετων αμοιβών όπως στο Υπουργείο Υγείας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"

Στη συνάντηση μας με τον Υπουργό Υγείας κο Α.Ξανθο την Τετάρτη 12/7/2017 κατά την απεργιακή μας συγκέντρωση δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που θα έχει ψηφιστεί έως 4 Αυγούστου 2017, θα υπάρξει διάταξη που θα παρατείνει την θητεία του συνόλου του επικουρικού προσωπικού έως 31/12/2018.
      Η ανανέωση της θητείας θα αφορά όλους. Θα αφορά τους υπαλλήλους που έχουν πάνω από δύο έτη με ανανεούμενες συμβάσεις εργασίες, καθώς επίσης και όσους το επόμενο χρονικό διάστημα συμπληρώνουν ένα έτος.
      Ως εκ τούτου όπως δεσμευτήκατε σε επικοινωνία που είχαμε, θα πρέπει το σύνολο του επικουρικού προσωπικού των Προνοιακών Μονάδων να συμπεριληφθούν στην ανωτέρω ρύθμιση.     Όλοι οι επικουρικοί χωρίς αστερίσκους. Να μην αφεθεί η δυνατότητα στις Διοικήσεις να αποφασίζουν. Ίδια διάταξη με το Υπουργείο Υγείας.
       Το εν λόγω αίτημα για ανανέωση της θητείας του επικουρικού προσωπικού των Προνοιακών Μονάδων το θέσαμε στον Υπουργό Υγείας και δεσμεύθηκε για την παρέμβασή του στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου.
       Ταυτόχρονα στο εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα συμπεριληφθεί διάταξη για την χορήγηση οφειλομένων πρόσθετων αμοιβών (νυκτερινά, αργίες, υπερωρίες) του τρέχοντος και παρελθόντων ετών.
Θα πρέπει στην εν λόγω διάταξη να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

ΠΗΓΗ:  http://somippok.blogspot.gr/