Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Bloode: Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για εξεύρεση εθελοντών αιμοδοτών

- Μία ψηφιακή κοινότητα δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο διαδίκτυο προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα σε αιτήματα για αίμα από ασθενείς. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Bloode (www.bloode.org) στην οποία οι ασθενείς κάνουν τη δική τους έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια. Στη ψηφιακή κοινότητα υπάρχον περίπου 5.000 νεαροί εθελοντές οι οποίοι καλούνται να κινητοποιηθούν είτε προσφέροντας αίμα είτε προωθώντας, μέσω του δικού τους κοινωνικού δικτύου, την έκκληση.

Η πλήρης λειτουργία της πλατφόρμας ξεκίνησε το 2016 και έως χθες είχαν ικανοποιηθεί 156 εκκλήσεις ασθενών, κυρίως πολυμεταγγιζόμενων, καρκινοπαθών και ατόμων με χρόνιες παθήσεις που χρειάζονται από 2-3 μονάδες αίματος έως και 200. Οι ασθενείς που κάνουν εκκλήσεις συνήθως έχουν «εξαντλήσει» το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον στην αναζήτηση αιμοδοτών αντικατάστασης. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, συχνά τα νοσοκομεία ζητούν από τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς να βρουν αιμοδότες.

Το Bloode ξεκίνησε από τρεις φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ναταλία, τον Αλέξανδρο και τον Παναγιώτη και το 2014 διακρίθηκε στο Social Impact Award Greece, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Τρία χρόνια μετά έχει ήδη 5.000 εθελοντές αιμοδότες και έχει διοργανώσει 35 αιμοδοσίες. Το 80% των μελών του, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών και έδωσαν πρώτη φορά αίμα μέσα από το Bloode.

http://medispin.blogspot.gr/2017/07/bloode.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)