Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Ηπατίτιδα C: Τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στη Θετική Λίστα

Ηπατίτιδα C: Τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στη Θετική Λίστα

- Είναι επίσημο! Η πρώτη διαπραγμάτευση για την αποζημίωση θεραπειών από την αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ είναι γεγονός. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας, που αφορούσαν στις νέες θεραπείες της Ηπατίτιδας C, επισημοποιήθηκαν με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου θετικού καταλόγου με τα φάρμακα τα οποία αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση.

Όπως φαίνεται από τη λίστα, που επισυνάπτεται, οι θεραπείες 3 απο τις 5 φαρμακευτικές εταιρίες που συμμετείχαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, αποζημιώνονται ως θεραπείες πρώτης γραμμής για τους ασθενείς με Ηπατίτιδα C, διευρύνοντας παράλληλα και τα κριτήρια ένταξης, με την ένταξη περισσότερων γονότυπων της νόσου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Virus (διαβάστε εδώ).

Αλλά και οι πληροφορίες του Virus  για ένταξη στη λίστα αποζημίωσης και των φαρμάκων των άλλων δύο εταιριών, αλλά  ως θεραπείες δεύτερης γραμμής, επιβεβαιώνονται. Είναι βέβαια κατανοητό ότι πρόκειται περισσότερο σαν μια τυπική κίνηση, αφού τα περιστατικά που αποτυγχάνουν με τα υπόλοιπα φάρμακα αναμένεται να είναι ελάχιστα, δεδομένου ότι οι νέες θεραπείες έχουν ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 95%.

Η επιτυχής, για την πολιτεία, διαδικασία διαπραγμάτευσης για την Ηπατίτιδα C έχει ενισχύσει την πίστη της Αριστοτέλους στο μηχανισμό, με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να ανακοινώνει από το PhC ’17 ότι στην Επιτροπή θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα οι τιμές αποζημίωσης για τα μονοκλωνικά αντισώματα για τη διαχείριση της υπερχοληστερολαιμία, το μελάνωμα και την πολλαπλή σκλήρυνση.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με την ένταξη των νέων θεραπειών στη αποζημίωση θα πενταπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών που θα λάβουν τα φάρμακα, κάνοντας λόγο, σε κομματική εκδήλωση, για μείωση κατά μέσο όρο 68% στο κόστος της θεραπείας ανά ασθενή (διαβάστε εδώ).

Θετικός Κατάλογος – Νέες θεραπείες Ηπατίτιδα C 

http://virus.com.gr/ipatitida-c-ta-apotelesmata-tis-diapragmatefsis-sti-thetiki-lista/