Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Hρακλείου! Με αστυνομική προστασία πήγε ο Πολάκης...

Εγκαινιάστηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο νέος εξοπλισμός, που θα τεθεί στην υπηρεσία των καρκινοπαθών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα γραμμικού επιταχυντή για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του νοσοκομείου και ο νέος ιατρικός εξοπλισμός για την Καρδιολογική και Καρδιοχειρουργική Μονάδα αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ όμως καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για «επικοινωνιακά τρικ» και κάλεσε σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ πραγματοποίησε παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου όπου ύψωσαν πανό.
Μάλιστα προς αποφυγήν δυσάρεστων απρόοπτων υπήρχε και αστυνομική δύναμη στο νοσοκομείο.
Τα εγκαίνια του νέου εξοπλισμού πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου "Οι ασθενείς έχουν αναμφισβήτητα δικαίωμα στην καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών και αυτό πραγματοποιείται και μέσω της εγκατάστασης του νέου μηχανήματος ακτινοθεραπείας και του άλλου εξοπλισμού. Εξάλλου, θα εγκαινιαστεί και το νέο λειτουργικό σύστημα ψύξης υψηλής τεχνολογίας και προδιαγραφών, το οποίο αναβαθμίζει ενεργειακά το νοσοκομείο, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του, ενώ παράλληλα εξοικονομεί και χρήματα από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με τη λειτουργία του θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στο νοσοκομείο".
Οι εργαζόμενοι εδώ και μια δεκαετία αγωνιωδώς ζητούσαν την αντικατάσταση του συστήματος ψύξης, επειδή υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης της λειτουργίας του νοσοκομείου, αίτημα το οποίο και υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ (6 έξι μήνες). Συνεπώς, από τη μια ικανοποιείται η χρόνια απαίτηση των εργαζομένων για καλύτερη ποιότητα των συνθηκών εργασίας και λειτουργίας του νοσοκομείου και από την άλλη βελτιώνεται σημαντικά, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

http://www.ygeiapress.gr/2017/07/h.html