Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Tι θα κάναμε χωρίς κλέφτες;

«Χρηματοδοτήσαμε τα νοσοκομεία από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, σε περίπτωση που τα μηχανήματα δεν βρισκόντουσαν. Τα λεφτά αυτά πήραμε την απόφαση να μείνουν, συμπληρώνοντας τους προϋπολογισμούς τους».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον κ. Πολάκη και έγινε στη φιέστα που οργάνωσε στη ΓΑΔΑ, για να παραλάβει επίσημα τα μηχανήματα που είχε αφαιρέσει η κολομβιανή σπείρα το Μάιο.

Η οργάνωση διάφορων «ειδικών εκδηλώσεων» από κάθε λογής παράγοντες του κοινωνικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού, πολιτικού βίου, προκειμένου να προβληθούν στα ΜΜΕ αλλά και να κατευθύνουν ή να χειραγωγήσουν, είναι παλιά πρακτική που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και οδηγεί σε πάσης φύσεως συνειρμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μειδιούν (τουλάχιστον) με τέτοιες φτηνές φιέστες, οι οποίες -συν τοις άλλοις- βάζουν στο επίκεντρο τον πρωταγωνιστή παράγοντα και αφήνουν στη σκιά όσους πραγματικά συνέβαλαν στην εξιχνίαση της κλοπής και την επιστροφή των κλεμμένων.

Προξενεί εντύπωση πόσο γρήγορα ο «αντισυμβατικός» κ. Αναπληρωτής Υπουργός εξοικειώθηκε με επικοινωνιακές πρακτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος. Δικαίωμά του όμως, δε μας πέφτει λόγος. Από την άλλη, δεν μπορούμε παρά να θέσουμε κάποια ερωτήματα που εύλογα γεννήθηκαν:

– Αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος δίνει, στα νοσοκομεία υπάρχουν πλεονάσματα, ποιος ο λόγος να πανηγυρίζει που «τα λεφτά θα μείνουν στα νοσοκομεία για να συμπληρώσουν τους προϋπολογισμούς τους»; Συμπλήρωμα χρειάζονται τα ελλείμματα, θαρρούμε.

– Δεν είναι λίγο παράξενο, υπουργός υγείας (έστω αναπληρωτής) να πρωταγωνιστεί στην παρουσίαση μιας επιτυχίας της αστυνομίας και της Ιντερπόλ; Εκτός εάν άλλαξε πόστο και δεν το μάθαμε!

– Για την ταμπακέρα που αναδείχτηκε από την υπόθεση των κλοπών, δηλ. την ουσιαστική έλλειψη φύλαξης του πολύτιμου εξοπλισμού των νοσοκομείων, θα μιλήσει κάποια στιγμή ο κ. Πολάκης; Ή θα κρυφτεί για μια ακόμη φορά μεταξύ ατομικών συμβάσεων και εργολάβων που όλο φεύγουν αλλά μένουν;

Υ/Γ: Θα είμαστε άραγε υπερβολικοί εάν αναρωτηθούμε, παραφράζοντας τον Αλεξανδρινό, τι θα κάναμε χωρίς κλέφτες;

http://ygeionomikoi.gr