Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Φυσικοθεραπευτές προς υπουργό Εργασίας: Γιατί έγινε ο προσδιορισμός της εισφοράς Ιουλίου 2017 πάλι με τα εισοδήματα του 2015;

Τον υπολογισμό των εισφορών τους σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2016 και συμψηφισμό, ζητούν οι φυσικοθεραπευτές από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών οι φυσικοθεραπευτές αναρωτιούνται γιατί έχουν υπολογιστεί οι εισφορές με τα εισοδήματα του 2015, ενώ έχουν εκκαθαριστεί ήδη του 2016. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης αναφέρει:

"Ως γνωστόν, ο προσδιορισμός της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς πραγματοποιείται βάσει των εισοδημάτων του προηγούμενου έτους, δηλαδή η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά του 2017 προσδιορίζεται βάσει των εισοδημάτων του 2016.

Μέχρι την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αυτό κρίθηκε αδύνατο και χρησιμοποιήθηκαν τα εισοδήματα του 2015 προκειμένου, να γίνει ο προσωρινός προσδιορισμός της ασφαλιστικής εισφοράς.

Ως γνωστόν, μέχρι τέλος του Ιουλίου 2017 όλοι οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση και υπάρχουν συγκεντρωμένα στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων τα ετήσια εισοδήματα του 2016.

Εφόσον ο προσδιορισμός της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς συνδέεται με την εν λόγω γραμματεία και τα εισοδήματα τα οποία προκύπτουν και φαίνονται στο σύστημα για κάθε ασφαλισμένο, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της μηνιαίας εισφοράς του Ιουλίου του 2017 πάλι με τα εισοδήματα του 2015".

Και κάτι ακόμα. Όπως τονίζεται στην επιστολή, η πλειοψηφία των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει υποστεί σοβαρή μείωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια και άρα ζητούν να μάθουν γιατί δεν έχουν προσαρμοστεί οι υπολογισμοί των εισφορών στη νέα πραγματικότητα και γιατί δεν προχωρά το υπουργείο Εργασίας σε συμψηφισμό των διαφορών που θα προκύψουν. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

"Θεωρούμε πως τα επιπλέον ποσά, που έχουν καταβληθεί, πρέπει να υπολογιστούν και να συμψηφιστούν έως του μηδενισμού τους, χωρίς την καταβολή μηνιαίας εισφοράς, μέχρι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός".

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/fysikotherapeftes-pros-ypourgo-ergasias-giati-egine-o-prosdiorismos-tis-eisforas-iouliou-2017-pali-ta-eisodimata-tou-2015/86273/