Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Ο συμψηφισμός οφειλών - χρεών πρέπει να λυθεί πριν την έλευση των θεσμών στις 31 Αυγούστου

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα 

Βασικό θέμα συζήτησης σε συνάντηση ήταν πώς θα γίνει ο συμψηφισμός μεταξύ αυτών που χρωστούν οι πάροχοι και των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ είχαν χθες Τετάρτη, εκπρόσωποι παρόχων μεταξύ των οποίων η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ο Πανελλήνιος  Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, η  ΠΟΣΙΠΥ κ.λπ.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν πώς θα γίνει ο συμψηφισμός μεταξύ αυτών που χρωστούν οι πάροχοι και των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Σε συνομιλία που είχαμε με πάροχο, μας τόνισε ότι από 1/1/2013 μέχρι τα τέλη του 2016, ο ΕΟΠΥΥ από το clawback έχει να λαμβάνει 800 εκατ. ευρώ και από την άλλη οφείλει 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, απαίτηση της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ είναι να βρεθεί άμεσα λύση στο παραπάνω, καθώς στις 31 Αυγούστου έρχεται στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας, Καρόνε. Η παραπάνω συμφωνία, όπως μας τόνισε πάροχος, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση προκειμένου η χώρα να λάβει την επόμενη δόση.

Κατά τις ίδιες πηγές, εμπλοκή υπήρχε στο θέμα πώς θα γίνει  η πληρωμή των οφειλών από τους παρόχους που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31-12-2018 και συγκεκριμένα ο αριθμός των δόσεων. Η πλευρά του ΕΟΠΥΥ εμμένει στη θέση της για 16 δόσεις πληρωμής. Απαίτηση που βρίσκει τελείως αντίθετους τους παρόχους, όπως επίσης και να ξεκινήσουν οι πληρωμές από φέτος το Σεπτέμβρη, αφού τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι πάρα πολλά για να συλλεχθούν και μάλιστα σε μία περίοδο που οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Η αντιπρόταση δε που έκαναν κάποιοι πάροχοι είναι ο αριθμός των δόσεων να πάει στις 120!

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/ygeia-business/news/42143/o-sympsifismos-ofeilwn-xrewn-prepei-na-lythei-prin-tin-elefsi-twn-thesmwn-stis-31-avgoystoy.html