Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΦΠΑ – Νησιά: Τέλος οι “εκπτώσεις” έρχονται αυξήσεις παντού

Η στήριξη στους νησιώτες η οποία αποτέλεσε εθνική πολιτική ετών μπαίνει στην άκρη, χάρη στο μνημόνιο και τις πιέσεις των δανειστών για τα έσοδα. Έτσι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά καταργείται και έρχεται τσουνάμι αυξήσεων σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Από την 1/1/2018 σε 32 νησιά του Αιγαίου, ανάμεσά τους η Λέσβος και η Κως που δοκιμάστηκαν από τον σεισμό ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ θα πάει στα επίπεδα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Με βάση τη σχετική απόφαση του 2016 ο ΦΠΑ θα πάει στο 13% από 5% ο χαμηλός, στο 13% από 9% ο μεσαίος και στο 24% από 17% ο υψηλός.
Οι σημαντικότερες αυξήσεις θα σημειωθούν σε εμβόλια, φάρμακα, περιοδικά, εφημερίδες, αλλά και στο κρέας, τα ψάρια, το γάλα, το λάδι, τα ζυμαρικά, τα τσιγάρα, όπως και στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Οι ανατιμήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6%..

Ποια είναι τα νησιά στα οποία θα αυξηθεί ο ΦΠΑ:
Λέσβος
Χίος
Σάμος
Λήμνος
Ικαρία
Άγιος Ευστράτιος
Ψαρά
Οινούσσες
Φούρνοι
Θύμαινα
Άγιος Μηνάς
Κως
Κάλυμνος
Αστυπάλαια
Κάλυμνος
Κάσος
Τήλος
Σύμη
Λέρος
Νίσυρος
Πάτμος
Χάλκη
Σαρία
Λειψοί
Ψέριμος
Αγαθονήσι
Λέβιθα
Καστελλόριζο
Αρκοί
Γυαλί
Τέλενδος
Φαρμακονήσι
Κίναρος

http://www.newsit.gr/oikonomia/fpa-nisia-telos-oi-ekptoseis-erxontai-ayksiseis-pantou/2181180/