Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΕΕΣ: Με εθνικούς πόρους η στήριξη του Κέντρου Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βόλο

Από το Μάρτιο του 2008, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας, λειτουργεί το “Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου”, στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης στην Αγριά με μέγιστη δυναμική φιλοξενίας 48 ατόμων.

Το πρόγραμμα προσφέρει προστατευμένο περιβάλλον σε ασυνόδευτους ανηλίκους, που βρίσκονται στη χώρα χωρίς τη συνοδεία της οικογένειας τους, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που περιλαμβάνει, πέραν της κάλυψης των βασικών αναγκών διαβίωσης, ισότιμη πρόσβαση σε παρεχόμενα αγαθά και υπηρεσίες όπως :

- Συμβουλευτική & Ψυχοκοινωνική Στήριξη

- Νοσηλευτική Φροντίδα

- Νομική Συνδρομή

- Υπηρεσίες Διερμηνείας

- Διαπολιτισμικές Δράσεις

- Αθλητικές Δραστηριότητες

- Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας

Μέχρι σήμερα το Κ.Φ.Α.Α. Βόλου έχει υποδεχτεί και φιλοξενήσει πάνω από 1.300 ανήλικους πρόσφυγες. Απώτερος στόχος της δομής, είναι οι φιλοξενούμενοι να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την αυτονόμησή τους μετά την ενηλικίωση.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μένοντας πιστός στις αξίες και τα ιδεώδη που συνοδεύουν το ανθρωπιστικό του έργο, από την ίδρυση του το 1877 έως και τις ημέρες μας, θεωρεί υποχρέωσή του να συνεχίσει να στηρίζει όλους όσοι έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως των στοιχείων της ταυτότητά τους, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η δομή φιλοξενίας λειτούργησε έως και τα τέλη Ιουλίου 2017 με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης(DG ECHO/ European Union Civil Protection and Humanitarian Aid) στο πλαίσιο του προγράμματος “Multi-sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece” του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και θα συνεχιστεί με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/358112/ees-me-ethnikoys-poroys-i-stirixi-toy-kentroy-filoxenias-asynodeyton-anilikon-sto-volo