Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Επανέρχεται η αποζημίωση εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού με νέα υπουργική απόφαση! Τι υποστηρίζει ο Π.Πολάκης

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Νέα υπουργική απόφαση που θα υπογράφει ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα επαναφέρει την κάλυψη μιας ειδικής διαγνωστικής εξέτασης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την κατάργηση της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ μιας διαγνωστικής εξέτασης (oncotype), που αφορά γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και η οποία βοηθά στην επιλογή της κατάλληλης χημειοθεραπείας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κατήγγειλε το γεγονός καθώς η κατάργηση αυτή έχει στερήσει την εξέταση συνεπώς και την κατάλληλη θεραπεία, σε δεκάδες πάσχουσες γυναίκες από καρκίνο του μαστού τον τελευταίο μήνα.

Άλλωστε πρόσφατα ειδικά οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού είχαν δεχθεί άλλο ένα χτύπημα καθώς απαγορευόταν η έκτακτη εισαγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία τους. Τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποχρεώθηκε να κάνει πίσω. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην χώρα ελεύθερα και για τους Έλληνες ασθενείς! Νέα εγκύκλιος!»

Τι υποστηρίζει ο Π.Πολάκης

Ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστηρίζει από την πλευρά του ότι έπρεπε να καταργηθεί η προηγούμενη υπουργική απόφαση και να υπάρξει νέα, καθώς παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), διέτασσε την ακύρωση της απόφασης «μετά την προσφυγή ασθενούς η οποία με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει την εξέταση».

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση, μετά από εισήγηση -που απαιτείται- από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και τις ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα δηλαδή ασθενείς άνω των 65 ετών.

www.healthreport.gr