Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Πότε θα πληρωθείτε το εφάπαξ

Το νέο εφάπαξ αργεί. Οι διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων ατέλειωτες.

      «Θέλουμε τα χρήματά μας», λένε στις επιστολές τους προς το υπουργείο Εργασίας οι δικαιούχοι.

«Είναι τεράστιο το θέμα», τονίζει ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Νίκος Καλάκος. «Πρέπει να πληρωθούν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι, γιατί είναι δικά τους χρήματα», τονίζει η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου η οποία συμπληρώνει ότι «οι μειώσεις που θα υποστούν θα φτάσουν το 22%».

Πώς θα κινηθούν, όμως, οι πληρωμές; Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πληρωθούν πρώτοι όσοι κατέθεσαν χαρτιά το 2015.

Οι προϋποθέσεις

       Υπάρχουν όμως και δικαιούχοι που έχουν ειδικές ανάγκες και μπορούν να το εισπράξουν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις προτεραιότητας χορήγησης του εφάπαξ αναφέρονται παρακάτω.

Όσοι πληρούν, λοιπόν, τις παρακάτω προϋποθέσεις έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για την κατά προτεραιότητα εξέταση της καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος.

       «Την κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 παρ. 10 Ν. 4387/16 εξέταση κατά προτεραιότητα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, των αιτήσεων για την καταβολή εφάπαξ παροχής στους δικαιούχους που έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας με ποσοστό 50% και άνω και ανήκουν σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άτομα με αναπηρία,

β) άτομα με χρόνιες παθήσεις.

γ) γονείς και νόμιμοι κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Η αναπηρία θα πιστοποιείται από γνωμάτευση σε ισχύ του αρμόδιου φορέα πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ).

       Η πληρωμή των ανωτέρω κατά προτεραιότητα καταβαλλόμενων εφάπαξ θα γίνει από τον τακτικό προϋπολογισμό του Ταμείου και όχι από την επιχορήγηση».

του Γιώργου Αυτιά
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 22/7

http://somippok.blogspot.gr/