Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

“Περιοδεία” στη Θεσσαλία για μια αξονική τομογραφία

Η αξονική τομογραφία είναι μια απεικονιστική εξέταση η οποία όταν ζητείται εκτάκτως, σημαίνει πως η “εικόνα” του ασθενή δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσε… Γι’ αυτό και κάθε λεπτό μου περνά είναι κρίσιμο για την πορεία της κατάστασης υγείας του. Στην Ελλάδα, ωστόσο, αξονικοί τομογράφοι δεν υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, ενώ όπου υπάρχουν συνήθως τα μηχανήματα είναι παρωχημένης τεχνολογίας και παρουσιάζουν συχνές βλάβες.

Στη Θεσσαλία, με περίπου 780 χιλ. μόνιμους κατοίκους, χθες Πέμπτη 10 Αυγούστου, 3 από τα 5 νοσοκομεία δεν διέθεταν αξονικό σε λειτουργία. Σύμφωνα με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, στο ΓΝ Τρικάλων ο αξονικός έχει χαλάσει από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ βλάβη έχει παρουσιαστεί και στα μηχανήματα που διαθέτουν τα ΓΝ Καρδίτσας και Λάρισας.

Έτσι, τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται είτε από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας (το οποίο πλέον δέχεται όλη την Κεντρική & Δυτική Θεσσαλία με αποτέλεσμα μεγάλες αναμονές) είτε από το ΓΝ Βόλου, με διακομιδές που γίνονται επί τούτου. Φυσικά δεν αποκλείεται ορισμένοι ασθενείς να απευθύνονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα οξυμένα προβλήματα στη συντήρηση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, όπως τα προαναφερόμενα, είχαν καταγγελθεί αναλυτικά προ μηνός από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών. Μεταξύ άλλων, είχαν αναφερθεί και στην απαράδεκτη χρήση ανελκυστήρα στο ΓΝ Τρικάλων, τόσο από ασθενείς και συγγενείς όσο και από εργαζόμενους για τη μεταφορά απορριμάτων. Όπως υποστηρίζουν, ο Διοικητής του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος είχε δεσμευτεί στις αρχές Ιουλίου για την ταχεία δρομολόγηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων.

https://virus.com.gr/periodia-sti-thessalia-gia-mia-axoniki-tomografia/