Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Έκκληση από τους θαλασσαιμικούς για αίμα - Και το απόγευμα οι μεταγγίσεις στο Αγ. Σοφία

Σοβαρές ελλείψεις σε αίμα έχει η χώρα και αυτό καλοκαίρι, καθώς αυτό είναι πιο εμφανές στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα οι θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς.

Η αιμοδοσία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους και τους δίνει μόνο μία μονάδα αίματος αντί δύο έως τρεις που χρειάζονται, γεγονός που επιφέρει παντελή έλλειψη προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής και επιπλέον κόστος για το νοσοκομείο,αφού θα πρέπει να τους μεταγγίσει σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Δυσκολίες όμως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί και σε άλλες μονάδες Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) της χώρας, λόγω των αδειών και θερινών διακοπών των αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως των συνανθρώπων μας δεν πάνε διακοπές και είναι ευθύνη όλων μας.

Με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις σε αίμα, τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) ζητούν ειδικότερα:

- Από όλο τον κόσμο που μπορεί να προσφέρει αίμα, να προσέλθει στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ή στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής του και να αιμοδοτήσει για τα άτομα με Θαλασσαιμία του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αλλά και για τον όποιο συνάνθρωπο το έχει ανάγκη.

- Η διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση.

- Την επιπλέον συνδρομή του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

- Λόγω της σοβαρής αυτής κατάστασης προτείνουμε η αιμοδοσία του νοσοκομείου να ανοίγει και απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών καθώς και να πραγματοποιηθούν επιπλέον εξωτερικές αιμοληψίες. Προς αυτή την κατεύθυνση να λειτουργήσουν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας ώστε να συνδράμουν στην έλλειψη αίματος.

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/358143/ekklisi-apo-toys-thalassaimikoys-gia-aima-kai-to-apogeyma-oi-metaggiseis-sto-ag-sofia