Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΠΟΕΔΗΝ: Ενημέρωση από τον Γεν. Γραμματέα της Πρόνοιας για την χορήγηση πρόσθετων αμοιβών και την παράταση Επικουρικού προσωπικού

Συνάδελφοι,
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κο. Δημήτρη Καρέλλα την Δευτέρα 31/7/2017 ενημέρωσε ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ψηφίστηκαν πέντε διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας, μεταξύ αυτών και η χορήγηση των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών (νυκτερινά, αργίες, ώρες). Ταυτόχρονα ψηφίστηκε τροποποίηση της διαδικασίας χορήγησης των πρόσθετων αμοιβών (χορήγηση από τους Προϋπολογισμούς των Προνοιακών Μονάδων).
      Για την παράταση του Επικουρικού προσωπικού ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των Επικουρικών που λήγουν 30/9/2017 έως την έγκριση (ΠΥΣ), προκήρυξη και επιλογή του νέου Επικουρικού προσωπικού. Το αργότερο για ένα ακόμη εξάμηνο.
Αντιδράσαμε.
      Ο Γεν. Γραμματέας επικαλέστηκε προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την χορήγηση της μισθοδοσίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμενε στην θεσμοθέτηση ίδιας ρύθμισης με το Υπουργείο Υγείας (παράταση έως 31/12/2018) και υπενθύμισε την πεποίθηση του Υπουργού Υγείας ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υποσχέθηκε ότι θα το ξαναδεί. Η όποια ρύθμιση θα ψηφισθεί στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

http://somippok.blogspot.gr/