Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Κόντρα χωρίς τέλος για την ιατρική νομοθεσία

Στην αντεπίθεση περνούν τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τα βέλη που δέχθηκε ο ΠΙΣ, με αφορμή την παρουσιαση του νομοσχεδίου για τους ιατρικούς συλλόγους (εδώ).

Οι Ιατρικοί Συλλογοι Αθηνών, Πάτρας και Θεσσαλονίκης απέρριψαν το σχέδιο  νόμο, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, χαρακτηρίζοντας το “άτολμο, παλαιοσυνδικαλιστικό και ανεπαρκές“, αλλά και “κακότεχνη συρραφή των ισχυουσών διατάξεων“, που έχει στόχο την αποδυνάμωση των Συλλόγων, ενώ κατηγόρησαν τον ΠΙΣ πως προωθεί τα συμφέροντα του Υπουργείου Υγείας και όχι του ιατρικού κόσμου (διαβάστε εδώ).

Ανέντιμη τακτική χαρακτήρισε τα προσωπικά δελτία τύπου από τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ, Δ. Βαρνάβας, υποστηρίζοντας πως είναι “γραμμένα όλα με πανομοιότυπο τρόπο, σα να συντάχθηκαν από το ίδιο κέντρο“. “Οι ισχυρισμοί που προβάλλουν στρέφονται εναντίον του ΠΙΣ και είναι καινοφανείς. Κανένας από τους ισχυρισμούς περί φίμωσης των συλλόγων δεν προβλήθηκε ποτέ στη Γενική Συνέλευση. Κυρίως όμως οι τρείς Πρόεδροι δεν εισφέρουν καμιά πρόταση, ακολουθώντας τακτική γκρίνιας και φθοράς του κεντρικού εκφραστή των ιατρικών συλλόγων, του ΠΙΣ“, σημειώνει.

“Οι κκ Πατούλης, Εξαδάκτυλος και Μαστοράκου είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους στα θεσμικά όργανα και το απέφυγαν, προσδοκώντας ότι θα είχαν εσαεί δυνατότητα να μεμψιμοιρούν πως ο ΠΙΣ δεν εισακούεται από το υπουργείο. Και τώρα που το σχέδιο νόμου τέθηκε σε διαβούλευση προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα σε βάρος του ΠΙΣ με αβάσιμους και ευτελιστικούς ισχυρισμούς. Το τραγικό είναι πως οι δύο τελευταίοι είναι μέλη στο ΔΣ του ΠΙΣ, επιλέγουν όμως να υπονομεύουν απροκάλυπτα το ΔΣ και να προκαλούν σχόλια περί «εμφυλίου» ανάμεσα στους γιατρούς. Μάταιος κόπος“, προσθέτει ο κ. Βαρνάβας.

Αλλα και ο Κων. Γιαννακόπουλου,  Α΄Αντιπροέδρου Π.Ι.Σ. ξεκαθαρίζει ότι “κανένας δεν μπορεί να τορπιλίσει την ενότητα και να χειραγωγήσει το ιατρικό κίνημα“. “Με αφορμή την μεταρρύθμιση της ιατρικής νομοθεσίας, που δόθηκε για διαβούλευση από το υπ.Υγείας και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), επεξεργασμένη και ψηφισμένη με ισχυρότατη πλειοψηφία από την Γενική συνέλευση, οι «γνωστοί-άγνωστοι» αντιπολιτευόμενοι την ηγεσία του Π.Ι.Σ., με διάφορα σαθρά επιχειρήματα, τορπιλίζουν και πάλι την ενότητά μας, που τόσο αναγκαία είναι αυτή τη στιγμή“, αναφέρει σε ανακοίνση του.

Σημειώνει, μάλιστα, πως τα επιχειρήματα που διατυπώνονται από τους ιατρικούς συλλόγους ακούγονται πρώτη φορά.

Προφανώς η προβαλλόμενη επιχειρηματολογία τους, που επιστρατεύθηκε με μεγάλη προχειρότητα, ακούγεται για πρώτη φορά (!!!) και εκθέτει τους ίδιους που την επικαλούνται. Θα ήταν πιο έντιμο και ηθικό εκ μέρους τους να δηλώσουν : «φύγετε εσείς, γιατί θέλουμε να έλθουμε εμείς, για να τα κάνουμε όλα πιο μοντέρνα και πιο σύγχρονα». Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει έτσι και μάλιστα σε βάρος ενός διαχρονικού αιτήματός μας που ήταν η αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας. Πρέπει, να το αποφασίσει το ιατρικό σώμα, που δυστυχώς γι αυτούς, συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη την ηγεσία του και στέκεται ιδιαίτερα κριτικά απέναντι σε όποιον εκμεταλλεύεται τις ιατρικές θεσμικές θέσεις για να φτάσει παραπάνω από το μπόι του!“, σημειώνει και καταλήγει:

“Οι φιλοδοξίες του καθένα είναι σεβαστές, μόνον όταν κινούνται μέσα σε υγιή πλαίσια και ιδιαίτερα όταν δεν βλάπτουν την ενότητα του ιατρικού κινήματος και δεν το ωθούν σε μια αποτελματωμένη εσωστρέφεια. Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του ιατρικού κινήματος μέσω τέτοιων συμπεριφορών και ψευτοεπιχειρημάτων, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί το ιατρικό σώμα έχει νουν και γνώσιν“.

https://virus.com.gr/kontra-choris-telos-gia-tin-iatriki-nomothesia/