Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ κατήγγειλε ότι κάποια πληρώματα ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκαν να μεταβούν σε περιστατικά, ενώ είχαν κλήσεις για βοήθεια.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΑΒ για την άρνηση των πληρωμάτων να μεταβούν σε περιστατικά με διακομιδές ασθενών στη Θεσσαλονίκη.
Ζήτησε από το τμήμα εγκλημάτων κατά Ζωής και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διερευνήσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της «έκθεσης σε κίνδυνο», της «παράβασης καθήκοντος» και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.
Στο πλαίσιο της έρευνας ελήφθησαν ήδη οι πρώτες καταθέσεις από την Αστυνομία.
Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος έφθασε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να καταγγείλει την αντίθεση των εργαζομένων στην μετακίνηση ασθενοφόρων. Μαζί με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου υπέβαλαν έγγραφη αναφορά, ενώ ακολούθως κατέθεσαν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα και έσπευσαν επί τόπου.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ κατήγγειλε ότι κάποια πληρώματα ασθενοφόρων αρνήθηκαν να μεταβούν σε περιστατικά ενώ είχαν κλήσεις για παροχή βοήθειας.
Σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισαν, την περασμένη Πέμπτη, από τα συνολικά 20 ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης μόνο τα τρία εξυπηρέτησαν ασθενείς. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ επικαλέστηκαν ότι τα οχήματα δεν ήταν ασφαλισμένα και ότι υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες. Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, οι ασφάλειες καλύπτουν μόνο δύο διασώστες και όχι το σύνολο των επιβαινόντων.
Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι τα ασφαλιστικά συμβόλαια καλύπτουν 5 άτομα και του οδηγού συμπεριλαμβανομένου.

http://www.tastv.gr/article/katepeigoysa-ereyna-gia-pliromata-toy-ekav-poy-arnithikan-na-paralavoyn-astheneis