Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Χωρίς αξονικό τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας!

Εικόνα εγκατάλειψης δίνουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με τρία από τα πέντε να μη διαθέτουν αυτή τη στιγμή αξονικό τομογράφο σε λειτουργία. Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, οι ασθενείς εξαναγκάζονται σε σλάλομ από πόλη σε πόλη για να βρουν λύση, εκτός φυσικά εάν διαθέτουν τα χρήματα για ιδιωτικό.

Στο ΓΝ Τρικάλων ο αξονικός έχει χαλάσει εδώ και τρεις μέρες, ενω εκτός λειτουργίας είναι επίσης οι αξονικοί στα ΓΝ Καρδίτσας και Λάρισας. Τα περιστατικά εξυπηρετούνται μονάχα από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας (το οποίο πλέον δέχεται όλη την Κεντρική & Δυτική Θεσσαλία με αποτέλεσμα μεγάλες αναμονές) και το ΓΝ Βόλου.

Πηγές του ygeionomikoi.gr αναφέρουν επίσης ότι στο ΓΝ Τρικάλων λειτουργεί μόνο ένας ανελκυστήρας, ο οποίος λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί υγειονομική βόμβα, καθώς χρησιμοποιείται για τα πάντα – από μεταφορά αποριμμάτων μέχρι μετακίνηση ασθενών και συγγενών.

Έταζαν συντήρηση, προτίμησαν τις παράτες

Τα οξυμένα προβλήματα στη συντήρηση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Θεσσαλίας έχουν καταγγελθεί αναλυτικά από το ΜΕΤΑ εδώ κι έναν μήνα (σχετικό άρθρο εδώ).

Ειδικά στα Τρίκαλα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της υγειονομικής επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδες, άλλοτε λόγω των πανηγυριών για τη δήθεν εκδίωξη των εργολάβων κι άλλοτε γιατί ο διοικητής αποστειρώνει τα χειρουργικά εργαλεία με το ΙΧ του (!!!), είχε υπάρξει στις αρχές Ιουλίου συνάντηση κλιμακίου του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και του σωματείου με το διοικητή. Κατά την εν λόγω συνάντηση, ο τελευταίος είχε δεσμευτεί για την ταχεία δρομολόγηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων.

Τελικά, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως δεν έκανε και πολλά – εκτός από κάτι παράτες με ευρωβουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ…

http://ygeionomikoi.gr/