Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Θεσμοί και υπουργείο Υγείας σημειώσατε 1

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει να υφίσταται! Αλλά κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζουμε καλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμα καθώς ακόμα και στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων που υπήρξε, ανταποκρίθηκαν μόλις 657 γιατροί για περισσότερες από 2.800 θέσεις. Και πως αλλιώς, αφού τα χρήματα που προσφέρουν είναι λίγα και “σίγουρα” μόνο για 2 χρόνια που θα υπάρχει ευρωπαϊκό κονδύλι. Για μετά δεν υπάρχει πρόβλεψη!

Οι Θεσμοί αναμένεται να “γκρινιάξουν” για το θέμα και η Αριστοτέλους ετοιμάζεται να αντιπροτείνει πολιτική λύση του θέματος που θα έρθει πολύ σύντομα…

Αλλά πρόβλημα δεν αποτελούν μόνο οι οικογενειακοί γιατροί και η πρωτοβάθμια Υγεία. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στους εξής τομείς:
-Η πρόσβαση των ασθενών στη δευτεροβάθμια φροντίδα, δηλαδή στα νοσοκομεία.
-Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη που βαίνει ανεξέλεγκτη.
-Τα διοικητικά θέματα των νοσοκομείων που δείχνουν εκτός ελέγχου.
-Η εφαρμογή κεντρικού συστήματος προμηθειών που βρίσκεται στα χαρτιά.
-Η ζήτηση φαρμάκων και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.
– Η παροχή υπηρεσιών και υλικών από ιδιώτες παρόχους με οικονομικά συμφέροντες όρους και τον αντίστοιχο έλεγχο.

Clawback
Αρχικά είχαν πει ότι το clawback θα καταργηθεί. Μετά είδαν ότι δεν μπορούσαν να το υλοποιήσουν και υποσχέθηκαν να το μειώνουν συνεχώς. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το “παλεύει” και κάτι έχει καταφέρει αλλά δεν φαίνεται αυτό να ικανοποιεί τους Θεσμούς. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση 30% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 της δαπάνης προς τα φαρμακεία για λοιπό υλικό (από 62 εκατ. ευρώ σε 43 εκατ. ευρώ). Αλλά σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο ΕΟΠΥΥ φέρεται να τα πηγαίνει πολύ καλά με λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ να απομένει να αποδοθούν.

Πρωτόκολλα
Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι τα θεραπευτικά πρωτόκολλα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και ότι όλα θα γίνουν στους χρόνους που είχαν περίπου συμφωνηθεί και δεσμευτεί. Αλλά σε ό,τι αφορά τις προμήθειες θα παρουσιάσουν στους “Θεσμούς σχέδιο επέκτασης της κεντρικής διαδικασίας προμηθειών, αλλά και νέο δελτίο τιμών. Ο ΕΟΦ μάλιστα έχει αναρτήσει ήδη στην ιστοσελίδα του για διαβούλευση τον κατάλογο με τα προς ανατιμολόγηση φάρμακα.

http://www.docmed.gr/thesmi-ke-ypourgio-ygias-simiosate-1-piso-sta-proapetoumena-i-aristotelous/