Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν τα χειρουργεία του Π.Γ.Ν. Ρίου 21/5/2018 επειδή η αίθουσα ανάνηψης μετατρέπεται σε ΜΕΘ για άλλη μια φορά

• Κλείνουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου 21/5/2018 επειδή η αίθουσα ανάνηψης μετατρέπεται σε ΜΕΘ για άλλη μία φορά

• Απίστευτες διαπιστώσεις του Καθηγητή και των γιατρών του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου. 60% των διαβητικών θα γλίτωναν τον ακρωτηριασμό ποδιού εάν υπήρχε δεύτερος αγγειογράφος και ένας επεμβατικός ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών

• Άλαλος ο κος Πολάκης στις καταγγελίες του παραιτημένου Διοικητή για παρεμβάσεις στη Διοίκηση του Νοσοκομείου από φατρίες του ΣΥΡΙΖΑ

• Ελλείψεις κλίνων ΜΕΘ. Για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί ο κος Πολάκης μεταφέρει τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ από το ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα του ΕΚΑΒ στο κομματικό όργανο ΕΚΕΠΥ

      Από Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 παύουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου που υπογράφει ο Διευθυντής Καθηγητής κος Μέγας.
Αιτία είναι η έλλειψη κλινών ΜΕΘ με αποτέλεσμα η αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων του Νοσοκομείου να μετατραπεί σε ΜΕΘ.
Το ζήτημα αυτό επανειλημμένως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.
     Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει ΜΕΘ 10 κλινών και ΜΑΦ 3 κλινών οι οποίες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Κάθε ημέρα μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών βρίσκεται σε θαλάμους νοσηλείας αναζητώντας ΜΕΘ.
     Έτσι μετέτρεψαν την αίθουσα ανάνηψης σε ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται σε τακτικά διαστήματα τα χειρουργεία και τώρα από 21/5/2018.
Στη χώρα μας που διαθέτει 30.000 Νοσοκομειακές κλίνες έπρεπε να λειτουργούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ.
      Εξοπλίστηκαν 550 κλίνες αλλά λόγω ελλείψεων προσωπικού λειτουργούν 400!!! Από 18 Μαΐου θα κλείσουν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών που υπηρετούν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι λίστες αναμονής θα εκτοξευθούν.
     Ο κος Πολάκης το μόνο πρόβλημα που βλέπει σε αυτό το μείζον ζήτημα για την Δημόσια Υγεία είναι ποιος θα κάνει την διαχείριση των κλινών ΜΕΘ.
      Ανακοίνωσε ότι η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ θα μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Δηλαδή από έναν ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα σε ένα κυβερνητικό όργανο. Τι θέλει να πετύχει ο κος Πολάκης με αυτό; Θέλουν να κρύβουν το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ κάτω από το χαλί. Να λένε ψέματα στον κόσμο σχετικά με τις κλίνες που λειτουργούν και τις λίστες αναμονής. Με τον σημερινό τρόπο που γίνεται η διαχείριση από το ΕΚΑΒ δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Άλαλος παρακολουθεί ο κος Πολάκης τα συμβάντα σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Παραιτήθηκε ο Διοικητής καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα για κομματικές παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ.
Για φατρίες ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να διοικήσουν το Νοσοκομείο!!!

ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
 

Ο Καθηγητής, οι γιατροί του πρωτοποριακού τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι το 60% των συμβάντων της περιοχής θα μπορούσαν να έχουν γλιτώσει τον ακρωτηριασμό του διαβητικού τους ποδιού εάν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρώνυπήρχε δεύτερος αγγειογράφος και στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών υπήρχε επεμβατικός Ακτινολόγος.
     Και μετά αμφισβητούν τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων των Νοσοκομείων.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Αρχεία

http://somippok.blogspot.gr/