Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Πώς θα βελτιώσω τη ζωή μου; 3 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις


Δεν χρειάζεται να είναι πρωτοχρονιά για να πάρεις μερικές αποφάσεις για το πώς θα βελτιώσεις τη ζωή σου. Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς ποιες πτυχές της ζωής σου πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να νιώθεις και να ζεις καλύτερα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία/τομείς που προσδιορίζουν την ευημερία σου όπως το πόσο ικανοποιημένη είσαι από τη δουλειά σου, η σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, το πόσο νιώθεις ότι βελτιώνεις τον εαυτό σου και πόσο τον αποδέχεσαι.

Παρότι όμως όλες επιδιώκουμε τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας σχετίζονται περισσότερο με την ευημερία μας συγκριτικά με άλλα. Ευτυχώς, με λίγη προσπάθεια, οι ειδικοί έχουν προσδιορίσει αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορείς να τα υιοθετήσεις ώστε να γίνει τη ζωή σου καλύτερη. Έχουν ξεχωρίσει τρία “μονοπάτια” που οδηγούν στην ευημερία και σε έρευνες που έχουν γίνει από ψυχολόγους, οι συμμετέχοντες που έχουν υψηλή βαθμολογία σε οποιοδήποτε από τα χαρακτηριστικά ήταν πιο πιθανό να έχουν μεγάλη βαθμολογία ευημερίας σε πολλές πτυχές της ζωής τους.

Πριν διαβάσεις τη συνέχεια για να δεις ποια είναι τα top 3 χαρακτηριστικά, έχε υπόψη σου πως η προσωπικότητα είναι κάτι που συνεχώς διαμορφώνεται και μπορείς πάντα να προσπαθήσεις να αυξήσεις τη βαθμολογία σου σε οποιοδήποτε από αυτά.

Ενθουσιασμός

Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη βαθμολογία στον ενθουσιασμό είναι φιλικοί, κοινωνικοί, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τείνουν να διασκεδάζουν πολύ στη ζωή τους. Πρόκειται για στοιχεία που προβλέπουν υψηλή ικανοποίηση από τη ζωή και οι άνθρωποι που τα διαθέτουν έχουν συνήθως την αίσθηση πως η ζωή τους έχει ένα σκοπό. (Και εμείς όμως που δεν είμαστε ψυχολόγοι, καταλαβαίνουμε εύκολα πώς όταν προσεγγίζεις τη ζωή με ενθουσιασμό σε βοηθά να ζεις και να νιώθεις καλύτερα.)

Συμπόνοια

Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται και βοηθά άλλους νιώθει και ο ίδιος καλύτερα. Το να έχεις έντονο το χαρακτηριστικό της συμπόνοιας σχετίζεται με άλλα θετικά συναισθήματα, καλλιεργεί τις θετικές σχέσεις και ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη.

Διανοητική περιέργεια

Οι άνθρωποι με υψηλή βαθμολογία στη διανοητική περιέργεια έχουν υψηλότερο δείκτη ευημερίας εξαιτίας του τρόπου που προσεγγίζουν, εξερευνούν και είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Τους αρέσει να σκέφτονται σε βάθος και σύνθετα και τείνουν να παίρνουν πολλά μαθήματα και παραδείγματα από τις εμπειρίες τους. Αυτή η βαθύτερη κατανόηση συνήθως συνδέεται με άλλες λιγότερο συναισθηματικές μεταβλητές της ευημερίας όπως η αυτονομία, η προσωπική ανάπτυξη, η αποδοχή του εαυτού και η επίτευξη.

http://www.govastileto.gr/psychologia/pos-8a-veltioso-ti-zoi-mou-3-xaraktiristika-pou-prepi-na-exis/