Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Στα 529 εκατ. ευρώ, εκτινάχθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων το Μάρτη 2018


Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για τον Μάρτιο 2018 δείχνουν μια μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 230 εκατ. ευρώ σε σχέση με το κλείσιμο του 2017. Η εξέλιξη αυτή τσαλακώνει την ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρεί να διαμορφώσει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για τα οικονομικά των Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2017 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων ήταν 299 εκατ. ευρώ ενώ τον Μάρτιο του 2018 εκτινάχθηκαν στα 529 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πλέον τη «δυνατότητα» να πληρώνει στα Νοσοκομεία έστω και ένα μέρος των οφειλών του, κυρίως λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των περικοπών στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, τα Νοσοκομεία φαίνεται ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σε αυτές τις καταβολές με αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.

Ο βασικός λόγος για αυτή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πρέπει να αποδοθεί στην δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 371 εκατ. ευρώ το 2018. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της απόσυρσης του κράτους από τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα υγείας που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια το 2018 έφτασε στο αποκορύφωμα.

Αν και είναι νωρίς κάποιος να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα, η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων τους πρώτους τρεις μήνες ενισχύουν την εκτίμηση ότι προς το τέλος του χρόνου τα Νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας. Αν αυτό συμβεί τότε είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία σε υλικά και αναλώσιμα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αυτό το έχει αντιληφθεί γι αυτό επιχειρεί να εισάγει το νέο σύστημα κοστολόγησης μέσω της νέας ΕΣΑΝ Α.Ε. Η εφαρμογή του νέου συστήματος κοστολόγησης όμως θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περικοπές δαπανών  μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού όσων νοσοκομείων και κλινικών αξιολογηθούν αρνητικά.

Αυτό θα έχει ως με αποτέλεσμα οι πολίτες να αντιμετωπίσου νέα εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αλλά και σε αύξηση των ιδιωτικών δαπανών που ήδη είναι από τις μεγαλύτερες ακόμα και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις και έχει καλέσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να βάλλουν φραγμό σε αυτούς τους καταστροφικούς σχεδιασμούς για το δημόσιο σύστημα υγείας που δρομολογούνται από την κυβέρνηση.

http://ergasianet.gr/