-->
Join Me On Facebook
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ Τ.Ε.: Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή (με σεβασμό, προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής) η οποία, σκοπό έχει, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

ΠΦΣ: Μέτωπο κατά της λιτότητας από τους φαρμακοποιούς - Τι σχεδιάζουν


Το δικό τους βροντερό μήνυμα ετοιμάζονται να στείλουν στις 30 Μαΐου οι φαρμακοποιοί, μαζί με άλλες Ομάδες εργαζομένων, στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης, μία κινητοποίηση κατά της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο κλάδος των φαρμακοποιών και ειδικότερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, συνασπίζεται κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής Συμμαχίας», μαζί με 9 ακόμη φορείς, όπως ΠΙΣ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, Οικονομικό και Τεχνικό Επιμελητήριο, με στόχο να διατρανώσουν την αντίθεσή τους, ενάντια στα Μνημονιακά μέτρα που γονάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και δημιούργησαν συνθήκες δραματικής ασφυξίας, για την οικονομία την υγεία και την κοινωνία.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών όποτε χρειάστηκε, αντέδρασε σφόδρα και δυναμικά κατά των ανάλγητων πολιτικών, και δεν δίστασε να στείλει ισχυρό μήνυμα στις κυβερνήσεις που επιχείρησαν να εγκλωβίσουν οικονομικά και θεσμικά τους επαγγελματίες φαρμακοποιούς. Μην ξεχνάμε το ηχηρό μήνυμα των φαρμακοποιών το 2014, που μίλαγε για τα 11.000 φαρμακεία τα οποία με ευκολία μετατράπηκαν σε... 11.000 εκλογικά Κέντρα, και έστειλαν μήνυμα κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι φαρμακοποιοί, διεκδικούν δυναμικές εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την ύφεση η οποία ροκάνισε τόσα χρόνια το βιομηχανικό, οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, και έσπειρε εκατομ. ανέργων.

Μεταξύ των προτάσεων που προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι:

  • Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και όρους
  • Κοινωνικό κράτος
  • Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας.
  • Πολιτικές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
  • Προστασία της δημόσιας υγείας με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.
  • Άρση των γραφειοκρατικών και αντιαναπτυξιακών εμποδίων
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις
  • Περιορισμός της εξοντωτικής φορολόγησης
  • Πολιτικές της αγοράς εργασίας
  • Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και εμπαίδωση του Κράτους δικαίου.

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει», τονίζει ο ΠΦΣ στην ανακοίνωσή του, στέλνοντας και αυτή τη φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της κυβέρνησης.

https://www.onmed.gr/farmako/story/366374/pfs-metopo-kata-tis-litotitas-apo-toys-farmakopoioys-ti-sxediazoyn