Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΟΕΔΗΝ: Χιλιάδες Υπάλληλοι των Νοσοκομείων προς συνταξιοδότηση κινδυνεύουν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σύνταξη και χωρίς προκαταβολή σύνταξης

Χιλιάδες υπάλληλοι των Νοσοκομείων προς συνταξιοδότηση κινδυνεύουν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σύνταξη και χωρίς προκαταβολή σύνταξης. Με μηδενικό εισόδημα. Ανάδειξη του ζητήματος στους συναρμόδιους Υπουργούς.

ΠΡΟΣ:  1.  ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κο Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
             2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κο Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

Κύριοι Υπουργοί,
  Για τον υπολογισμό των κύριων συντάξεων με βάση του ν. 4387/2016 των υπαλλήλων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απαιτεί με βάση το Νόμο από τις Διευθύνσεις Προσωπικού την υποβολή μαζί με το Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων που είναι προς συνταξιοδότηση, να υποβληθεί αναλυτική κατάσταση μισθοδοσίας από το έτος 2002 έως την ημερομηνία παραίτησης.
Διαφορετικά δεν διεκπεραιώνονται οι Κύριες Συντάξεις των υπαλλήλων με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ).
Ζητούνται από τις Διευθύνσεις Προσωπικού αναλυτικά στοιχεία των αποδοχών όλων των ετών από το έτος 2002. Τα Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Υγείας δεν διαθέτουν ενιαίο φορέα διεκπεραίωσης και καταβολής της μισθοδοσίας των Υπαλλήλων. Άλλα Νοσοκομεία ή Ν.Π.Δ.Δ. διεκπεραιώνουν την μισθοδοσία με δικά τους μέσα και άλλα ΝΠΔΔ είναι συμβεβλημένα με την ΗΔΙΚΑ.
Επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία μισθοδοσίας σε πολλές περιπτώσεις από το 2002, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή των Δελτίων Ατομικής και Υπηρεσιακής κατάστασης στο Γενικό Λογιστήριο (έως σήμερα) των υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση. Μπορούμε να πούμε ότι σταμάτησαν να υποβάλλονται Δελτία. Εάν η διαδικασία αυτή δεν εμπεριέχει σκοπιμότητες από την Κυβέρνηση, προκειμένου να καθυστερεί σκοπίμως η υποβολή των δικαιολογητικών και η χορήγηση των συντάξεων για να φουσκώσουν τα Πρωτογενή Πλεονάσματα, θα πρέπει άμεσα να παρέμβετε τροποποιώντας την διαδικασία.
Η υποβολή του Ατομικού και Υπηρεσιακού φακέλου των υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση θα πρέπει να υποβάλλεται χωρίς στοιχεία της μισθοδοσίας. Το Γενικό Λογιστήριο διαθέτει την τεχνογνωσία και ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να υπολογίζει τις αποδοχές. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο οι υπηρεσίες των υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση να εκδώσουν λάθος στοιχεία μισθοδοσίας και ως εκ τούτου να υπάρξουν λάθη από το Γ.Λ.Κ. στην έκδοση των κύριων συντάξεων.
Εξάλλου το Γενικό Λογιστήριο διαθέτει στοιχεία καθότι έχει εκδώσει συντάξεις σε υπαλλήλους που οι Ατομικοί και Υπηρεσιακοί φάκελοι υπεβλήθησαν μετά τις 12 Μάη 2016.
Ούτως ή άλλως οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (Γενικό Λογιστήριο εν προκειμένω) έχουν στοιχεία αφού υποχρεούνται από το Νόμο να επαναϋπολογίσουν τις κύριες συντάξεις όλων των συνταξιούχων για να προκύψει η προσωπική διαφορά.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την προσέγγισή σας σε αυτό το μείζων ζήτημα. Εάν επιμείνετε στην υποβολή των στοιχειών μισθοδοσίας από το 2002 έως την ημερομηνία συνταξιοδότησης του κάθε υπαλλήλου σας ενημερώνουμε ότι χιλιάδες υπάλληλοι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και άλλα Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Υγείας που υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν παραίτηση θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με μηδενικό εισόδημα, καθότι δεν θα λαμβάνουν ούτε την προκαταβολή της σύνταξης.

Από την  Ε.Ε .της  ΠΟΕΔΗΝ

..................................................................

Αρχεία

http://somippok.blogspot.gr