Καλώς ήρθατε! Το Blog, είναι ενημερωτικό και είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής (που, με σεβασμό, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής), σκοπό έχει, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ αποτελεί η εξίσωση του επιδόματος θέσεως ευθύνης των προϊσταμένων Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ αποτελεί η εξίσωση του επιδόματος θέσεως ευθύνης των προϊσταμένων Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έναντι του καταβαλλόμενου στους αντίστοιχους προϊσταμένους Τμημάτων στο υπόλοιπο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Με την υπ' αρ. 874/2018 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι η διάταξη του άρ. 16 παρ.1 γ του ν. 4354/2015 είναι αντισυνταγματική καθώς εισάγει αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση εις βάρος των Προϊσταμένων Τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο διατάξεως νόμου, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και έφερε το θέμα σε όλους τους συναρμοδίους Υπουργούς για την οριστική επίλυση του με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να προβούν στην υποβολή αιτήσεως προς την Υπηρεσία τους, ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης και την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών τους.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

http://somippok.blogspot.gr