Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικές κλινικές


Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει το νομοσχέδιο για τις προδιαγραφές λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών, χωρίς να λείπουν ενστάσεις και διαφωνίες. «Λάδι στη φωτιά» φαίνεται να ρίχνει η απόφαση της Αριστοτέλους να στείλει το σχέδιο νόμου απευθείας στη Βουλή χωρίς τη μεσολάβηση ανοικτής διαβούλευσης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 15 Μαΐου, με στόχο να ψηφιστεί έως τα τέλη του μήνα και έτσι να έχει υλοποιηθει ακόμη ένα προαπαιτούμενο ενόψει του Eurogroup του Ιουνίου.

Αλλά πληροφορίες του Virus αναφέρουν πως ζητούμενο για την Αριστοτέλους είναι το νομοθέτημα να βρίσκεται στη Βουλή έως και το Euroworking Group. Αυτό φέρεται να είναι αρκετό για τους Θεσμούς, ώστε να δεχθούν πως το εν λόγω προαπαιτούμενο υλοποιείται. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως αύριο Τρίτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου, ώστε να παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας στη συζήτηση μεταξύ Υπουργείου Υγείας και τεχνικών κλιμακίων και η τελική του μορφή να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Βέβαια, στην πράξη αυτό σημαίνει πως ελάχιστα θα είναι τα περιθώρια ευελιξίας και ουσιαστικών αλλαγών, εφόσον αυτό αναδειχθεί στις συζητήσεις στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Το εμπόδιο θα μπορούσε να είχε αποφευχεί , φυσικά, αν είχε ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και μεταξύ επεξεργασίας και κατάθεσης είχε μεσολαβήσει διαβούλευση, στην Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Nομοσχέδιο Πολάκη «δώρο» σε ιδιωτικές κλινικές

Πέρα από τα «αγκάθια» που διαπιστώθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σχέδια της Αριστοτέλους, όπως τα είχε αναδείξει και το Virus από τα τέλη Μαρτίου, στελέχη της αγοράς καταγγέλλουν πως ακόμη και στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η κουβέντα φέρεται να σταμάτησε στο άρθρο 42, ενώ βασικές αρχές και 6 με 7 σημαντικά παραρτήματα δεν συζητήθηκαν ποτέ. Η ανάγκη έκδοσης νέας νομοθεσίας για τις προδιαγραφές λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών εδράζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοιογένεια στο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζουν οι κλινικές, καθώς υπάρχουν διαφορετικά νομοθετικά σημεία αναφοράς.

«Το νομοσχέδιο είναι ένα νέο 517 αγνοώντας πλήρως το ΠΔ 235», αναφέρει η ΠΕΙΚ στη σελίδα της στο Facebook, καλώντας τον κλάδο σε επαγρύπνηση.

Στελέχη του κλάδου χαρακτηρίζουν μέσω του Virus το εν λόγω σχέδιο νόμου ως «πλήρως αντιεπενδυτικό και αντιαναπτυξιακό», καθώς αυξάνει τη γραφειοκρατεία. Προειδοποιούν, δε, πως όταν η γραφειοκρατία αυξάνεται τότε ενισχύεται και η διαφθορά.

Όπως εξηγούν, το νομοσχέδιο είναι αντιγραφή ενός παλαιότερου ΠΔ που απέτυχε στην πράξη, εστιάζει σε άδειες, έγγραφα, σφραγίδες και τη διαμόρφωση των τμημάτων και όχι στην ουσία, που είναι πως θα παρέχουν οι κλινικές υπηρεσίες στον ασθενεί με ασφάλεια, χωρίς λοιμώξεις.

Συμψηφισμοί

Έκτακτη συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και τις παρατηρήσεις τους για το Εγχειρίδιο ελέγχου και εκκαθάρισης υποβολών για τις κλειστές νοσηλείες, εγχειρίδιο που συνδέεται και με τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Παραδίδεται σήμερα το εγχειρίδιο υποβολών για τον real time έλεγχο

Ωστόσο, η έκτακτη συνάντηση αφορά κυρίως το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συμψηφισμούς. Η διαδικασία έχει μπλοκάρει και μαζί με αυτή και πληρωμές για κάποιες κλινικές, λόγω αναντιστοιχίας μεταξύ των φυσικών αρχείων και των ψηφιακών δεδομένων του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης: Στo σημείο εκκίνησης η πιλοτική εφαρμογή real time ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών

Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί μια λύση για την ασυμφωνία, που αφορά στους συμψηφισμούς της περιόδου 2012-2015. Αν, όντως, βρεθεί η λύση τότε μέσα στην εβδομάδα οι κλινικές θα κληθούν στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ για να κλείσουν τη συμφωνία και να ξεμπλοκαριστούν οι πληρωμές.

https://virus.com.gr/sti-voyli-to-nomoschedio-gia-tis-idiotikes-klinikes/