Καλώς ήρθατε! Το Blog, είναι ενημερωτικό και είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής (που, με σεβασμό, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής), σκοπό έχει, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Έρχονται νέοι έλεγχοι και σε φθηνά φάρμακα! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ελέγχους όχι μόνο σε ακριβά αλλά και σε φθηνά φάρμακα ξεκινούν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές

Νέα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ασθενών οι οποίοι συχνά πυκνά μένουν χωρίς φάρμακα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Η εξάρθρωση του κυκλώματος που πουλούσε σε Ευρωπαϊκές χώρες παράνομα ακριβά φάρμακα, απέδειξε ότι τελικά οι δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Γι αυτό και ξεκινούν άμεσα εξονυχιστικοί έλεγχοι από ΕΟΦ και υπουργείου Υγείας σε όλες τις Μονάδες που διαθέτουν φάρμακα σε απόθεμα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας: «Υπ. Υγείας: Από κόσκινο από εδώ και πέρα τα ακριβά φάρμακα! Τι δήλωσε ο Αν. Ξανθός»

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή όλων των αποθεμάτων στα νοσοκομεία ενώ θα ορισθούν και υπεύθυνοι εκτός από τους φαρμακοποιούς, που θα πρέπει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των διαθέσιμων ποσοτήτων.

Έλεγχοι και στα φθηνά …εξαφανισμένα φάρμακα

Όμως οι έλεγχοι πλέον δε θα αφορούν μόνο τα ακριβά φάρμακα τα οποία με αριστοτεχνικό τρόπο έκλεβε η σπείρα μέσω ακόμη και συνταγογραφήσεων. Δείτε ΕΔΩ πως εμπλέκονταν οι ασθενείς χωρίς να το ξέρουν: «Πως κλέβεται το ΑΜΚΑ των ασθενών στο παράνομο εμπόριο φαρμάκων! Όλα τα σενάρια»

Οι έλεγχοι και οι καταγραφές του ΕΟΦ θα αφορούν πλέον και τα καθημερινά και απολύτως απαραίτητα φάρμακα τα οποία απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων.
Στόχος είναι σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, να εντοπισθούν οι παράνομες εξαγωγές και όχι οι νόμιμες εξαγωγές.

Άλλωστε αμέτρητες καταγγελίες φθάνουν εδώ και καιρό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ότι αντίστοιχα κυκλώματα αγοράζουν μαζικώς σκευάσματα από τα φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια τα προωθούν σε γειτονικές χώρες, νομιμοποιώντας τα μέσω πλαστών τιμολογίων ή εταιρειών «φάντασμα».

Στις έρευνες αυτές αναμένεται να συμμετάσχει και η οικονομική αστυνομία η οποία και θα κληθεί να εντοπίσει τους παράνομους τρόπους που τα κυκλώματανομιμοποιούν εξαγωγές με πλαστά τιμολόγια και έγγραφα.
Κάτι που εδώ και καιρό έχουν καταγγείλει τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι ενώσεις των φαρμακαποθηκών.

http://www.healthreport.gr