Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

ΟΑΕΔ: Χιλιάδες προσλήψεις σε τέσσερα νέα προγράμματα


Νέο πανελλαδικό πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 νέων ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την διοικήτριά του Μαρία Καραμεσίνη.

Παράλληλα, η ίδια ανακοίνωσε και νέα προγράμματα για τους αυτοαπασχολούμενους, που θα επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν νέα δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα, αυτό αφορά 5.000 επιχορηγήσεις.

Το πρόγραμμα που αφορά τους νέους 18 έως 29 ετών θα αφορά συνολικά 15.000 θέσεις, ωστόσο ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να το σπάσει σε δύο φάσεις, η μία θα αφορά 10.000 άτομα και η επόμενη τα υπόλοιπα 5.000. Το πρόγραμμα θα παρέχει επιχορήγηση στο 50% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους για κάθε θέση εργασίας.

Το πρόγραμμα θα έχει 12μηνη διάρκεια, συν ένα τρίμηνο η δέσμευση του εργοδότη να διατηρήσει τον ωφελούμενο, στην ίδια θέση. Οι 10.000 επιλαχόντες θα είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έως 4.500 θα είναι οι ωφελούμενοι προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους 18 – 29 ετών, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν απολυτήριο γυμνασίου ή απολυτήριο γενικού λυκείου και αφορά επαγγέλματα για τα οποία δεν απαιτείται πτυχίο. Ήδη έχουν βρεθεί δέκα επαγγέλματα που έχουν ανάγκη από προσλήψεις προσωπικού. Το πρόγραμμα θα έχει 12μηνη διάρκεια, ενώ θα προβλέπεται και μία εξάμηνη παράταση. Μετά το τέλος του οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα (αφορά άτομα 18 – 29 ετών), αφορά ανέργους που θα υποβάλουν στον Οργανισμό τα επιχειρηματικά τους σχέδια και θα λάβουν την οικονομική στήριξη για να τα υλοποιήσουν. Οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε σεμινάρια από 300 συμβούλους του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια, μέσω διαγωνισμού, θα επιλεγούν οι εταιρίες που θα αναλάβουν το σκέλος της υποστήριξης των ανέργων αυτών, για να διαπιστώνεται σε όλες τις φάσεις η πρόοδος στην επιχείρησή τους.

Ωφελούμενοι είναι όλοι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων και θα επιλεγούν 5.000 εξ΄αυτών. Οι εν λόγω επιλεχθέντες θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών και στη συνέχεια θα υποβάλουν το σχέδιό τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στην τελική φάση θα περάσουν οι 3.000 ιδέες, οι οποίες θα κριθούν ως πιο ώριμες. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών. Τα ποσά που θα τους δοθούν θα ποικίλουν μεταξύ 15.000 – 20.000 ευρώ.

Ακόμη ένας στόχος του ΟΑΕΔ για φέτος είναι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, από τα οποία θα προκύψουν αθροιστικά 45.000 ωφελούμενοι. Έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την προκήρυξη θέσεων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα είναι έως και 5.066, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις ανά την επικράτεια, κοντά σε δασικές περιοχές.

Οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα επιλογής δικαιούχων, ενώ η δράση έχει συνολικό κόστος 33 εκατ. ευρώ. Οι ωφελούμενοι ηλικίας άνω των 25 ετών θα λάβουν ως αμοιβή έως 495,25 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα, οι ωφελούμενοι ηλικίας έως 25 ετών θα λάβουν αμοιβή έως 431,75 ευρώ.

http://www.thrakitoday.com