Καλώς ήρθατε! Το Blog, είναι ενημερωτικό και είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής (που, με σεβασμό, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής), σκοπό έχει, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΟΑΕΔ: Χιλιάδες προσλήψεις σε τέσσερα νέα προγράμματα


Νέο πανελλαδικό πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 νέων ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την διοικήτριά του Μαρία Καραμεσίνη.

Παράλληλα, η ίδια ανακοίνωσε και νέα προγράμματα για τους αυτοαπασχολούμενους, που θα επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν νέα δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα, αυτό αφορά 5.000 επιχορηγήσεις.

Το πρόγραμμα που αφορά τους νέους 18 έως 29 ετών θα αφορά συνολικά 15.000 θέσεις, ωστόσο ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να το σπάσει σε δύο φάσεις, η μία θα αφορά 10.000 άτομα και η επόμενη τα υπόλοιπα 5.000. Το πρόγραμμα θα παρέχει επιχορήγηση στο 50% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους για κάθε θέση εργασίας.

Το πρόγραμμα θα έχει 12μηνη διάρκεια, συν ένα τρίμηνο η δέσμευση του εργοδότη να διατηρήσει τον ωφελούμενο, στην ίδια θέση. Οι 10.000 επιλαχόντες θα είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έως 4.500 θα είναι οι ωφελούμενοι προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους 18 – 29 ετών, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν απολυτήριο γυμνασίου ή απολυτήριο γενικού λυκείου και αφορά επαγγέλματα για τα οποία δεν απαιτείται πτυχίο. Ήδη έχουν βρεθεί δέκα επαγγέλματα που έχουν ανάγκη από προσλήψεις προσωπικού. Το πρόγραμμα θα έχει 12μηνη διάρκεια, ενώ θα προβλέπεται και μία εξάμηνη παράταση. Μετά το τέλος του οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα (αφορά άτομα 18 – 29 ετών), αφορά ανέργους που θα υποβάλουν στον Οργανισμό τα επιχειρηματικά τους σχέδια και θα λάβουν την οικονομική στήριξη για να τα υλοποιήσουν. Οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε σεμινάρια από 300 συμβούλους του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια, μέσω διαγωνισμού, θα επιλεγούν οι εταιρίες που θα αναλάβουν το σκέλος της υποστήριξης των ανέργων αυτών, για να διαπιστώνεται σε όλες τις φάσεις η πρόοδος στην επιχείρησή τους.

Ωφελούμενοι είναι όλοι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων και θα επιλεγούν 5.000 εξ΄αυτών. Οι εν λόγω επιλεχθέντες θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών και στη συνέχεια θα υποβάλουν το σχέδιό τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στην τελική φάση θα περάσουν οι 3.000 ιδέες, οι οποίες θα κριθούν ως πιο ώριμες. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών. Τα ποσά που θα τους δοθούν θα ποικίλουν μεταξύ 15.000 – 20.000 ευρώ.

Ακόμη ένας στόχος του ΟΑΕΔ για φέτος είναι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, από τα οποία θα προκύψουν αθροιστικά 45.000 ωφελούμενοι. Έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την προκήρυξη θέσεων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα είναι έως και 5.066, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις ανά την επικράτεια, κοντά σε δασικές περιοχές.

Οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα επιλογής δικαιούχων, ενώ η δράση έχει συνολικό κόστος 33 εκατ. ευρώ. Οι ωφελούμενοι ηλικίας άνω των 25 ετών θα λάβουν ως αμοιβή έως 495,25 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα, οι ωφελούμενοι ηλικίας έως 25 ετών θα λάβουν αμοιβή έως 431,75 ευρώ.

http://www.thrakitoday.com