Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τι αλλαγές έρχονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε διασυνδεόμενα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο σκούπα το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων με στόχο την αλλαγή της λειτουργίας των νοσοκομείων, των οργανογραμμάτων, των κλινικών ενώ αναμένεται να περιέχει και τις αλλαγές στις ειδικότητες, στις επιστημονικές εταιρείες αλλά και στα ιατρικά συνέδρια. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νομοσχέδιο «σκούπα» για τα Νοσοκομεία! Τι αλλάζει»

Το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δοθεί εντός των ημερών για δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, περιλαμβάνει όμως και αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από 7 που είναι σήμερα γίνονται 9, καθώς διαχωρίζονται η 6η ΥΠΕ που είναι Πελοποννήσου, Ιωνίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και η 4η ΥΠΕ που είναι της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στον συγκεκριμένο διαχωρισμό προκειμένου να είναι πιο ευέλικτες οι ΥΠΕ καθώς η 6η και η 4η περιελάμβαναν πολλές περιοχές.

Παράλληλα επανέρχονται τα Περιφερειακά Συμβούλια σε κάθε ΥΠΕ τα οποία όμως θα αποτελούν επιστημονικά όργανα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων όπως γιατρών, νοσηλευτών κ.λ.π. ώστε να συμβάλουν στο σχεδιασμό και στις βελτιώσεις των υγειονομικών μονάδων.

Διαχωρισμός Νοσοκομείων

Κατά τα άλλα ορισμένα ζεύγη Νοσοκομείων που σήμερα συνδιοικούνται θα χωρισθούν. Η αρχή θα γίνει με τα νοσοκομεία της Λάρισας (Πανεπιστημιακό με το Γενικό), Αλεξανδρούπολης με αυτό του Διδυμοτείχου, της Χαλκίδας με αυτό της Καρύστου.

Η επιλογή αυτή – σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr– έγινε σε εκείνα τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία τα οποία απείχαν χιλιομετρικά μεταξύ τους ή δεν παρουσίαζαν συνάφεια διοικητική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Πάντως τις επόμενες ημέρες οπότε και ολόκληρο το νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα υπάρχει η δυνατότητα των παρατηρήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς αφού θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι περίπου τα τέλη Μαΐου, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

www.healthreport.gr