Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Εκλογές στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Καλούνται τα μέλη του Π.Σ.Φ να συμμετάσχουν στις εκλογές και να προσέλθουν στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, προκειμένου να αναδείξουν τις διοικήσεις που θεωρούν ικανές να τους εκπροσωπήσουν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ) δυνάμει των διατάξεων του Νόμου 3599/2007, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) και έχει την υποχρέωση κάθε 3 χρόνια να διενεργεί τις εκλογές του, για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης τόσο σε Κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο.

Στον Π.Σ.Φ είναι εγγεγραμμένοι 8.300 Φυσικοθεραπευτές.

Όλοι οι φυσικοθεραπευτές προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο επάγγελμα και να αποκτήσουν Νόμιμο δικαίωμα, μέσω της άδειας άσκησης επαγγέλματος, πρέπει να εγγραφούν στον Π.Σ.Φ.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Π.Σ.Φ δεν πρέπει να ασκούν επάγγελμα και αυτό αποτελεί έναν τρόπο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, καθώς οι Πολίτες - μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου - μπορούν να αναζητούν τους εγγεγραμμένους στον ΠΣΦ φυσικοθεραπευτές σε όλη την Ελλάδα.

Καλούνται τα μέλη του Π.Σ.Φ να συμμετάσχουν στις εκλογές και να προσέλθουν στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, προκειμένου να αναδείξουν τις διοικήσεις που θεωρούν ικανές να τους εκπροσωπήσουν.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε για τις εκλογές του Π.Σ.Φ:

«Η απερχόμενη διοίκηση του Π.Σ.Φ, έχοντας σαν γνώμονα το κοινό όφελος των μελών του αλλά και των Ελλήνων Πολιτών, έδρασε με σύνεση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα τα τρία τελευταία χρόνια. Οι αλλαγές που έγιναν στο διοικητικό σκέλος διευκόλυναν τα μέλη να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους εξ αποστάσεως – με ηλεκτρονικό τρόπο - κάτι που αποτελεί ακόμη στόχο για την Δημόσια Διοίκηση. Η ανανέωση της εγγραφής, η καταβολή της συνδρομής μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, η ηλεκτρονική έκδοση βεβαίωσης μέλους, οι ψηφιοποιημένες ταυτότητες μέλους και η πλήρης ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών εγγραφής με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού φακέλου μέλους, ήταν μερικές από αυτές τις δράσεις.

Η δωρεάν παροχή στα μέλη της εκπαιδευτικής πλατφόρμας (physiopedia plus), η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (ER-WCPT & WCPT), η συμμετοχή της χώρας μας στις επιτροπές εργασίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η παρουσία και η στήριξη της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο και επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας, η συνεχής παρουσία στα Μ.Μ.Ε και η προώθηση των θέσεων του Π.Σ.Φ και της Επιστήμης της Φυσικοθεραπείας, αποτέλεσαν το χαρακτηριστικό της διοίκησης.

Οι Νομοθετικές παρεμβάσεις, που υιοθετήθηκαν με προτάσεις των οργάνων, θεσμοθέτησαν ένα πλαίσιο που ισχυροποιεί τον Π.Σ.Φ και την Φυσικοθεραπεία σαν Επιστήμη Υγείας.

Ο Π.Σ.Φ με συνεχείς παρεμβάσεις, κατάφερε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό για την φυσικοθεραπεία στον ΕΟΠΥΥ κατά 8.000.000 ευρώ (από 62.000.000 σε 70.000.000 ευρώ), κατάφερε να διορθώσει κάποιες στρεβλώσεις, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τον Ενιαίο κανονισμό παροχών για όφελος των ασφαλισμένων και διεκδικεί την σύναψη συλλογικής σύμβασης, καθώς αυτή η δυνατότητα έχει Νομοθετηθεί με παρεμβάσεις του Π.Σ.Φ.

Διεκδικούμε όμως την καταβολή εξ ολοκλήρου της παρεχόμενης υπηρεσίας στον ασφαλισμένο, χωρίς περικοπές (rebate & claw back), καθώς θεωρούμε ότι η παροχή υπηρεσιών Υγείας - σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο - δε μπορεί να υπόκειται σε τέτοιου είδους περικοπές και μειώσεις.

Το επόμενο διάστημα ο Π.Σ.Φ πρέπει να δώσει βάσει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του και έχει ζητήσει σχετική Νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, το οποίο θεωρούμε ότι στο επόμενο Νομοσχέδιο θα την υιοθετήσει, όπως έχει ζητήσει και την Νομοθέτηση του Μητρώου Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας, για μπει μια τάξη στο άναρχο τοπίο και να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

Για το μεγάλο ζήτημα της στρέβλωσης της Ευρωπαϊκής οδηγίας (36/2005) περί μετακίνησης Ευρωπαίων εργαζομένων, ο Π.Σ.Φ έχει ζητήσει την ορθή εφαρμογή της, χωρίς ‘’εξυπηρετήσεις’’ και την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος.

Τέλος, όσον αφορά την κατάταξη των τμημάτων Φυσικοθεραπείας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται και θα προέλθει από την ενοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά την Ελλάδα, ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας την κατάταξη των τμημάτων Φυσικοθεραπείας στις Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας και μόνο.

Θεωρούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του κλάδου και καλούμε τα μέλη να συμμετέχουν και να μην απέχουν».

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/46033/ekloges-ston-panellinio-syllogo-fysikotherapeftwn.html