Καλώς ήρθατε! Το Blog, είναι ενημερωτικό και είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής (που, με σεβασμό, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής), σκοπό έχει, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Πώς να χάσεις κιλά: Αλήθειες και Μύθοι


Το κεφάλαιο «δίαιτα» είναι τεράστιο για τους περισσότερους ανθρώπους και κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό.

Οι πιο πολλές γυναίκες έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά και φυσικά όλοι έχουμε πει (και ξαναπεί) «από Δευτέρα δίαιτα».

Μερικές φορές αρκούν οι κοινές πεποιθήσεις, η ημιμάθεια και η άγνοια για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας ώστε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά. Στο βιβλίο του, A Short Guide to a Long Life, ο David B. Agus, MD παραθέτει βασικές αλήθειες και μύθους που όλοι έχουμε σκεφτεί κατά καιρούς, σε μία προσπάθεια να κάνει τη διαδικασία του αδυνατίσματος πιο εύκολη.

Η απώλεια κιλών απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Αλήθεια: Χρειάζεται προσπάθεια για να χάσεις βάρος. Μικροί, καθημερινοί στόχοι θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά.

Μόνο οι ρεαλιστικοί στόχοι θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Αλήθεια: Μπορείς να θέσεις ακόμα και υπερβολικούς στόχους, αλλά στην πραγματικότητα, θα δεις αποτελέσματα με ρεαλιστικούς στόχους.

Αν δεν είσαι φιλόδοξη με τον στόχο σου, θα αποτύχεις. Αλήθεια: Μπορείς να είσαι όσο φιλόδοξη θέλεις, παρά τους περισπασμούς. Θα δεις τους κόπους σου να ανταμείβονται.

Αν δεν είσαι ψυχικά έτοιμη να αλλάξεις τη διατροφή σου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πετύχει. Αλήθεια: Το παραμικρό κίνητρο μπορεί να σε βοηθήσει να πας πολύ μπροστά. Αν έχεις τη διάθεση να κάνεις κάποιες αλλαγές, θα δεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Αν χάσεις γρήγορα τα κιλά, θα τα ξαναπάρεις πιο εύκολα. Αλήθεια: Δεν ισχύει πάντα ότι η απώλεια βάρους πρέπει να είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία. Για κάποιους, η απώλεια κιλών μπορεί να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα. 

http://www.eirinika.gr/article/175634/pos-na-haseis-kila-alitheies-kai-mythoi