Καλώς ήρθατε! Το Blog, είναι ενημερωτικό και είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής (που, με σεβασμό, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής), σκοπό έχει, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Λίνα Νικολοπούλου- Στουρνάρα κατά Ξανθού και Πολάκη- Το θέμα απασχόλησε και τους Financial Times

Εκτός συνόρων "έχει ταξιδέψει" η δικαστική διαμάχη μεταξύ της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, οι Financial Times δημοσίευσαν τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η κυρία Λίνα Νικολοπούλου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυρία Νικολοπούλου εξηγεί ότι οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης ακύρωσαν παράνομα ένα πρόγραμμα υποστηριζόμενο από την ΕΕ στο οποίο εμπλέκεται η εταιρεία της, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο την εργασία της.

mpaner

«Υφίσταμαι παρενόχληση από τις δικαστικές αρχές για περισσότερο από ένα χρόνο σχετικά με αυτό το συγκεκριμένο πρότζεκτ, παρότι η συμμετοχή της εταιρείας μου κρίθηκε ικανοποιητική από τους ελεγκτές σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ», αναφέρει η κυρία Νικολόπουλου.

Τι έχει συμβεί

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ ακύρωσε πέρσι έργο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμμετείχε η εταιρεία Mindwork της κ. Νικολοπούλου, και τώρα, με τη μήνυση που κατέθεσε,  ζητεί από τον Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς να διερευνήσει τα κίνητρα πίσω από αυτήν την απόφαση των υπουργών.

«Είναι σημαντικό οι υπουργικές αυτές αποφάσεις να υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους αρμόδιους υπαλλήλους», αναφέρει χαρακτηριστικά η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. «Γνωρίζουμε αυτές τις κατηγορίες. . . Θα περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της», δήλωσε στους FT. Εξάλλου, ο Παύλος Πόλακης τον περασμένο μήνα καταλόγισε «απύθμενο θράσος» στην ενάγουσα μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν φτάνει που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, που έστησε την ιστορία με τον καρκίνο για να γλεντήσει το 1.600.000 και άφησε καβάντζα άλλα 670.000, που πήρε παρανόμως με απευθείας ανάθεση τον διεθνή διαγωνισμό για το e-health, αλλά έχει το θράσος να κάνει μηνύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/lina-nikolopoulou-stournara-kata-xanthou-kai-polaki-thema-apascholise-kai-tous-financial-times/103803/