Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

H προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και βλέπουμε για... κάλπες

Εκλογικές καντρίλιες ΣΥΡΙΖΑ – κεντροαριστεράς για την πρόταση της Φώφης για κάλπες άμεσα.
Συνεχείς εναλλαγές και έντονες διακυμάνσεις, που καταδεικνύουν το ρευστό πολιτικό πεδίο στο οποίο κινούνται, έχουν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά, όπως φαίνεται και από τη ρελάνς που έκανε τις τελευταίες ημέρες η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας εκλογές πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές, ώστε να τεθεί στον ελληνικό λαό οποιαδήποτε απόφαση, που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Η κίνηση της κυρίας Γεννηματά  αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, που θεωρούσε ότι έχει εξασφαλίσει ένα επίπεδο επικοινωνίας με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και ότι η επικεφαλής της κεντροαριστεράς είναι ανοιχτή στην προοπτική συνεργασίας των δύο χώρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για αντιφατικές προτάσεις της κυρίας Γεννηματά, ισχυριζόμενος ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές έρχεται σε αντίθεση με την επιστολή που του είχε στείλει η ίδια για την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Η διαδικασία αυτή «απαιτεί κάποιους λίγους μήνες για να ολοκληρωθεί σε αυτή τη Βουλή, ούτως ώστε η επόμενη να είναι αναθεωρητική Βουλή» σημείωσε ο κ. Βούτσης, τονίζοντας ότι «αυτές οι δύο προτάσεις έχουν μια εγγενή αντίφαση, διότι αν πρόκειται να πάμε σε εκλογές, πριν μάλιστα την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι φανερό ότι η Συνταγματική αναθεώρηση πηγαίνει για το 2024».

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε θετικά τις όποιες δηλώσεις στελεχών γίνονται περί συνεργασίας του κόμματός του με το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι αυτές προλειαίνουν το έδαφος, ενθαρρύνουν και πιέζουν στην κατεύθυνση ενός προγραμματικού, ιδεολογικού επανακαθορισμού στο πολιτικό σύστημα της χώρας, όλων των δυνάμεων που θα ήταν διατεθειμένες από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις να διαμορφώσουν ένα πολιτικό σχέδιο με προοδευτικό πρόσημο.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολούθησε την παρέμβαση της κυρίας Γεννηματά μάλλον με απορία, με κυβερνητικά στελέχη να σημειώνουν ότι η πρόταση για εκλογές ήλθε σε μία περίοδο, που ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει το θέμα, όπως το έκανε πριν λίγους μήνες.

Ωστόσο φαίνεται ότι αυτή ακριβώς η απροθυμία της ΝΔ να διατηρήσει ψηλά στη ρητορική της το αίτημα για πρόωρες εκλογές, οδήγησε τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει την κίνησή της, καθώς δεν ταυτίζεται ευθέως με την αξιωματική αντιπολίτευση και επιπλέον διαψεύδει και τη σεναριολογία, που καλλιεργεί εντόνως το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου περί διαφαινόμενης σύγκλισης των δύο χώρων.

Ουσιαστικά, στην κεντροαριστερά προσπαθούν να βαδίσουν πάνω σε μία λεπτή γραμμή, αποφεύγοντας τις ταυτίσεις με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκοντας να καταγράψουν τον αυτόνομο ρόλο της παράταξης. Παρότι μάλιστα, κάποιες κινήσεις, όπως ακόμα κι αυτή η πρόταση για πρόωρες εκλογές, βρήκε κυρίως την πλευρά του Ποταμιού να διαφωνεί. Τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και βουλευτές του (Λυκούδης, Δανέλλης, Μαυρωτάς), εξέφρασαν έμμεσα ή και ευθέως την αντίθεσή τους.

Πάντως το γεγονός ότι μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κι άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Νίκος Βούτσης παραδέχονται πως δεν υπάρχει θέμα μη εφαρμογής των ψηφισμένων μέτρων, με κυριότερο τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ανατροφοδοτεί την εκλογολογία, αφού προκαλεί δυσκολίες στον κυβερνητικό σχεδιασμό για κάλπες εντός του επόμενους έτους, αφού τέτοιες περικοπές θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα που θα έρθουν και ό,τι έχει προνομοθετηθεί ή ήταν μέρος της συμφωνίας θα εφαρμοστεί μέσα στο χρόνο, το εύρος και την ποιότητα που κάθε φορά η ελληνική οικονομία θα επιτρέπει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής, ώστε να μην καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες.

https://www.protothema.gr/politics/article/785046/h-proeklogiki-periodos-xekinise-kai-vlepoume-gia-kalpes/?utm_source=rss