Καλώς ήρθατε! Το Blog, είναι ενημερωτικό και είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής (που, με σεβασμό, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής), σκοπό έχει, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Έρχεται τριπλή θεραπεία για τον ιό HIV του AIDS


unnamed_thumb[1]Στις 26 Απριλίου 2018, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) εξέδωσε θετική γνώμη, συνιστώντας τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το φάρμακο Biktarvy που προορίζεται για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό HIV του AIDS.

Το Biktarvy είναι συνδυασμός σταθερής δόσης τριών δραστικών ουσιών: (bictegravir50mg/emtricitabine 200mg/tenofovir alafenamide 25mg). Το βασικό πλεονέκτημα του Biktarvy είναι η ικανότητά του να επιτυγχάνει μια ισχυρή αντιρετροϊκή απόκριση σε μία αγωγή ημερησίως, με ένα μόνο χάπι.

Ακόμη, η χορήγησή του δεν απαιτεί εξέταση HLA-B*5701, δεν έχει διατροφικούς περιορισμούς, ούτε ελάχιστο ιϊκό φορτίο ή ελάχιστο αριθμό κυττάρων CD4. H εξέταση HLA-B*5701 καθορίζει αν ένα κάποιος έχει αλλεργική αντίδραση σε μία από τις διαθέσιμες θεραπείες (abacavir).

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η διάρροια, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η κόπωση, η ζάλη και τα ανώμαλα όνειρα. Το φάρμακο έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία Gilead και το Φεβρουάριο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ.

Πάντως, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSK, η οποία διαθέτει διπλή θεραπεία και ετοιμάζει τριπλό σχήμα. Παράλληλα, οι βρετανοί έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον των Αμερικανών, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν μία πατέντα τους για το bictegravir.

https://virus.com.gr/erchetai-tripli-therapeia-gia-ton-io-hiv-toy-aids/