Play Now: Πανικός FM 95,8
Radio Widget Autoplay: ΟN
"Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras ►
◄ "Χιούμορ - Γέλιο - Σάτιρα" by Mitsaras
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, που σκοπό έχει αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, καθώς και εμού του ιδίου, για επίκαιρη ειδησεογραφία, με σεβασμό προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Για να ακούσετε ήχο, από κινητό τηλέφωνο, πηγαίνετε, στο κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε, εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού". Αν ο ήχος, δεν ξεκινήσει αυτόματα, πατήστε το τριγωνάκι (play), στο widget, με τα ραδιόφωνα (λειτουργεί τέλεια, με Chrome και Mozilla). Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Καλή βάρδια, σε όλο τον κόσμο!

Συνολικές προβολές σελίδας

Έρχεται τριπλή θεραπεία για τον ιό HIV του AIDS


unnamed_thumb[1]Στις 26 Απριλίου 2018, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) εξέδωσε θετική γνώμη, συνιστώντας τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το φάρμακο Biktarvy που προορίζεται για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό HIV του AIDS.

Το Biktarvy είναι συνδυασμός σταθερής δόσης τριών δραστικών ουσιών: (bictegravir50mg/emtricitabine 200mg/tenofovir alafenamide 25mg). Το βασικό πλεονέκτημα του Biktarvy είναι η ικανότητά του να επιτυγχάνει μια ισχυρή αντιρετροϊκή απόκριση σε μία αγωγή ημερησίως, με ένα μόνο χάπι.

Ακόμη, η χορήγησή του δεν απαιτεί εξέταση HLA-B*5701, δεν έχει διατροφικούς περιορισμούς, ούτε ελάχιστο ιϊκό φορτίο ή ελάχιστο αριθμό κυττάρων CD4. H εξέταση HLA-B*5701 καθορίζει αν ένα κάποιος έχει αλλεργική αντίδραση σε μία από τις διαθέσιμες θεραπείες (abacavir).

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η διάρροια, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η κόπωση, η ζάλη και τα ανώμαλα όνειρα. Το φάρμακο έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία Gilead και το Φεβρουάριο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ.

Πάντως, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSK, η οποία διαθέτει διπλή θεραπεία και ετοιμάζει τριπλό σχήμα. Παράλληλα, οι βρετανοί έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον των Αμερικανών, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν μία πατέντα τους για το bictegravir.

https://virus.com.gr/erchetai-tripli-therapeia-gia-ton-io-hiv-toy-aids/